Nusta inwijdingen

Als ik kijk naar mezelf voor de Nusta en naar mezelf na de Nusta is dat bijna een verschil van dag en nacht. Eigenlijk is het teveel om echt goed onder woorden te kunnen brengen, omdat het op zo’n diep existentieel niveau gebeurd de verandering. Of beter gezegd: het afpellen van lagen. De Nusta’s hebben namelijk de poorten naar mezelf geopend op een heel diepe laag. De poorten van mijn eigen zachtheid, liefde en licht. Daar waar ik altijd zo bang voor was.

Ze hebben me geholpen om die angst te doorbreken en los te laten wat er niet hoorde. Ballast en barricades die ik mezelf had opgelegd. Hierdoor begon alles meer en meer te stromen in mijn leven. Er ontstond namelijk ruimte om het licht naar binnen te laten. Mijn eigen licht. Waar ik normaal lekker in de diepte van het donker bleef turen, draaide ik me nu om met het besef dat het donker er nu eenmaal zit en dat ik daar niks meer aan kan veranderen. Het enige wat ik kon veranderen, was in welke diepte ik wilde kijken. Die van het donker of die van het licht? De Nusta inwijdingen hebben mij geholpen om dit te durven doen. Steeds met wat meer vertrouwen. Steeds met wat meer overgave. Steeds met minder angst.

Waar eerst vooral angst was, is er nu meer liefde en vertrouwen. Niet alleen in mezelf, maar ook in het leven. Alsof ik eerst moest ademhalen door een zak en nu vrijuit diepe teugen frisse lucht kan inhaleren. Alsof ik mijn land heb ontdaan van onkruid en er nu een stuk vruchtbare grond voor me ligt waar ik zaadjes mag planten die eindelijk tot wasdom kunnen gaan komen. Zonder dat het overwoekerd wordt door dat onkruid.

De Nusta inwijdingen zijn niet zomaar een inwijding. Het is een transformatie waar je doorheen gaat. En ik kan oprecht zeggen dat de inwijdingen mijn leven veranderd hebben. De manier waarop ik naar de wereld kijk, de manier waarop ik naar mezelf kijk en de manier waarop ik in het leven sta. Vrijer, liefdevoller en vooral met meer vertrouwen. Kortom: een aanrader voor iedereen die een volgende stap wilt maken op zijn pad en liefdevoller in het leven wilt staan.

Dikke knuffel xx, Lisette S. (Gouda)