Usui Reiki

Reiki is een Japans woord, dat bestaat uit twee karakters

Rei

Ki
Deze karakters worden op vele manieren uitgelegd. Vaak wordt het vertaald
als universele levensenergie.

De letterlijke vertaling luidt als volgt
‘Rei’ betekent geest & regen
‘Ki’ betekent energie

Vrij vertaald
Ontvang je Reiki dan ontvang je energie uit de hemel, die als regen op je valt.

Reiki is een eenvoudige behandelingsmethode die werkt door handoplegging.
De methode gaat ervan uit dat elk levend wezen warmte en energie uitstraalt.
Het Japanse Ki staat voor deze energie, en Rei staat voor het universum of heelal.

Bij verwondingen, stress, emotionele verwarring, verschillende pijnen zoals hoofdpijn, menstruatiepijn of chronische kwalen. Soms kun je iets niet wegnemen of genezen, maar wel de pijn verzachten.

Reiki I is in eerste instantie bedoeld voor zelfgenezing. Er is 3 tot 4 weken nodig om je aan Reiki I aan te passen. Vervolgens gebruik je Reiki voor jezelf, voor familie, vrienden, dieren of planten, maar vraag wel toestemming voor de behandeling.

Een ruimtelijke of tintelende sensatie, intens dromen (ook vorige levens), ontgiftings verschijnselen, zoals darmstoornissen, een loopneus of vaker plassen kunnen allemaal voorkomen. En toch voel je je als ingewijde goed.

Reiki heeft invloed op alle vier niveaus van het menselijk lichaam
* Fysiek
* Mentaal
* Emotioneel
* Spiritueel

Het geven van een behandeling kan net zo ontspannend zijn voor als het
ontvangen van een behandeling, als de energie gaat stromen, stroomt het ook door
de gever, want je bent slechts een kanaal, de energie stroomt door jou heen.

Het zal je geen enkele energie kosten, zoals dat wel eens gebeurt bij een massage.
Je put namelijk niet uit je eigen energiebron, maar uit de oneindige kosmische bron.

Reiki is Liefde, Liefde is Licht, Licht is Universele energie dus zijn wij licht.
Reiki zal je moed en inzichten geven om je leven te veranderen,
als jij dat wilt, het enige wat jij daarvoor moet doen is jezelf dagelijks Reiki geven.
Hoe intensiever je met Reiki werkt des te sterker zal deze kracht in jou en voor jou werken.

De Reiki initiatie is eigenlijk het herstellen van het vermogen van datgene wat je als kind al bezat. Het kanaal sluit zich echter in de loop van onze kinderjaren. Door de initiatie worden de kanalen weer geopend en geactiveerd. Het zal dan ook bij jou veranderingen met zich meebrengen en een hoop losmaken.

Inhoud inwijdingen

Reiki 1e graad…..Reiki zit al in jou, wij moeten alleen je spaarvlammetje wat hoger zetten, dit is de 1e graad van Reiki. Dit gaat middels 4 inwijdingen, zodat kosmische energie door je heen gaat werken en stromen op een nieuwe frequentie. Een inwijding is een ceremonie die alleen kan worden uitgevoerd door een Reik-Master. Tijdens deze ceremonie worden je energie kanalen geopend, zodat de energie vanuit de kosmos weer bewust door je heen kan stromen.

Wat er precies gebeurt is niet helemaal duidelijk, sommige zien prachtige kleuren of gidsen/engelen en anderen zien weinig tot zelfs niets, maar ervaren weer een diep
moment van stilte of rust en vrede. Een inwijding is een speciaal moment voor jezelf, en ieder beleeft het op zijn eigen manier. De inwijding/initiaties worden in enkele seconden voltrokken via het bewustzijn en werken op het fysieke en geestelijk lichaam.

Reiki 2e graad…..Reiki II is voor een ieder die kiest voor een sterkere en diepere binding met het Usui Reiki systeem. De 2e graad heeft een aantal uitbreidingen ten opzichte van de 1e graad. Je kunt met de 2e graad op afstand behandelen en heel direct werken aan bijvoorbeeld je eigen blokkades, angsten en onzekerheden. Het contact met de Reiki stroom wordt met de 2e graad veel intensiever en je wordt dan ook aanzienlijk krachtiger. Dit kan lichamelijk ook duidelijk voelbaar zijn. Verder werkt de 2e graad op mentaal gebied zeer sterk.

Dit is ook de reden dat bijvoorbeeld; angsten, frustraties, pijnen uit het verleden, trauma’s en verdriet zeer snel en relatief snel aan te pakken zijn.

De 2e graad is een mooie, diepe vorm om de kracht van Reiki te ervaren in jezelf. De 2e graad geeft meer inzicht in jezelf. Eén van de dingen die Reiki doet, is dat het je op een mooie, zachte en indringende manier in contact brengt met jezelf. Je echte zelf. Of om het anders te omschrijven “je hogere zelf”.

Reiki 3e graad – Master…..Reiki III is een uitbreiding op je tweede graad Reiki en geeft je straks de mogelijkheid om als Reiki Master anderen inwijdingen te geven.

Na Reiki I ben je meer en meer met je intuïtie gaan werken tijdens een behandeling waardoor jij je eigen hand posities opbouwt. Bij Reiki II kreeg je 3 symbolen die je leerde gebruiken om mee te werken, zowel tijdens een behandeling, als bij een behandeling op afstand.

Met Reiki III wordt er een 4e symbool toegevoegd het Master symbool en mag jij jezelf na de inwijding Reiki Master noemen en anderen gaan inwijden in de Usui Reiki.

Sommigen zien de derde graad als de completering van hun Reiki opleiding. In werkelijkheid is er niets te completeren, niets te bereiken, en het geeft je niets dat je niet reeds had. Het is geen eind, maar een nieuw begin. Het is een terugkeer naar de eenvoud die we hadden toen we Reiki I leerden en geen symbolen hadden maar slechts de energie. Het is de grootste gift in staat te zijn Reiki met anderen te delen en het is iets heel plezierigs afstemmingen te doen en er in te delen.

Het symbool van de derde graad in Reiki is de Dai Ko Mio,
dat “immens stralend licht” betekent. Het doel van de derde graad Reiki is
leren altijd 
in het licht te leven, het licht te “zijn”.

Investering
Reiki 1 – incl. lunch, werkboek en certificaat € 175,-

Reiki 2 – incl. lunch, werkboek en certificaat € 225,-
Reiki 3 – incl. lunch, werkboek en certificaat € 375,-

Inschrijven en/of informatie,
mail naar info@debronvanlicht.nl

of
tel. 0181639497

© 2006 – 2024 Spiritueel Centrum “De Bron van Licht” V.o.f.