Stukje over Inge

Hoi lieverds, hierbij mijn stukje over Inge.

Soms lijkt ze onaantastbaar maar ook zij is slechts mens. Bijzonder, dat ze in staat blijft om te leren, open te staan voor andere of nieuwe dingen; “Je bent immers nooit te oud om te leren” hoor ik haar direct zeggen. Ik kan me geen fijnere leermeester voorstellen. Hoewel ik ook zeker achterdochtig kan worden wanneer er een zogenaamd “leuke opdracht” op de planning staat.

Dat betekent met andere woorden; Inge laat je ergens doorheen gaan om er sterker uit te komen (wat ze je overigens vanuit het diepst van haar hart gunt) maar de weg daarnaartoe is vaak niet “zo leuk”. Pas achteraf voel je dan waarom Inge het “zo leuk” vond, ze was alleen even vergeten te melden, dat je iets zou aanraken.

Iets wat je het liefst zo ver mogelijk onder de grond verstopt hebt met vele sloten erop. Helaas, Inge kan de grootste sloten ontmantelen. Soms zacht soms hard. Vanuit een diep innerlijk vertrouwen in haar eigen ziel en de kosmos gaat ze met je aan de slag. Ze neemt je mee op reis langs de hoogste bergen en door de diepste dalen.

Haar weten kan soms zo confronterend zijn dat je bang bent dat je het nooit zal “leren”. Maar daar komt dan toch die reikende hand vanuit haar die je diep naar binnen laat kijken om jouw ziel te ervaren. Haar bewustzijn mag je soms even aanraken, dat roept verlangen op naar meer.

Haar rugzak met trauma’s is rijkelijk gevuld (geweest) en dat is dan ook wat haar zo bijzonder maakt. Zij kan zich hierdoor heel goed in anderen verplaatsen, maar pas op; slachtoffer zijn hoort daar niet bij. Wanneer je toe bent om verder aan jezelf te gaan werken, een diepere verbinding zoekt met jezelf en anderen om je heen is Inge de juiste persoon die jou kan helpen met het verwijderen van al die rommel en laagjes die niet meer bij je passen. Zij kan jou helpen contact te maken met het mooiste stuk van jezelf: “Jouw ziel”. 

Liefs Barbara (Rotterdam)