De Qero’s

De Qero’s

De Nusta Karpay zijn zeven inwijdingen van het healingspad van de Inca’s. Deze inwijdingen zijn ons geschonken door de sjamanen van de Qero’s, een volk uit het Andesgebied van Peru, dat bekend staat als de laatste nog traditioneel levende rechtstreekse afstammelingen van de Inca’s.

Tot voor kort waren de zeven Nusta Karpay initiaties alleen beschikbaar voor de Inca-sjamanen. De Q’eros is een oud volk dat ooit tot het Incarijk behoorde. Zij hebben tot op heden hun aloude traditie en leefwijze op een heel pure en oprechte manier behouden. Toen de Q’eros een voorspelling kregen over de komst van “mannen met haar op hun gezicht en vuurspuwende stokken” , daarmee een periode inluidend van grote chaos en veranderingen, zijn zij het hooggebergte van de Andes ingetrokken en zijn daar 500 jaar in isolement gebleven. Hiermee hebben zij voorkomen dat de inwijdingen verloren zouden gaan tijdens de Spaanse overheersing, die rond 1500 begon.

Nu is aan de Qero’s voorspeld dat het tijd is om hun wijsheid, levenswijzen en rituelen te delen met de wereld en daarmee de mensheid en de aarde te genezen van vernietiging en terug te brengen naar harmonie. Daarom zijn de Q’eros, nu bijna zestig jaar geleden, uit de bergen naar beneden gekomen om al hun spirituele wijsheid aan te bieden.