Vuurceremonie

Vuurceremonie

In de mysterieuze duisternis kunnen prachtige visies, ideeën en creatieve, unieke oplossingen naar je toe komen…. antwoorden op vragen, remedies voor spanningen komen eraan. Als je naar een antwoord zoekt op een probleem, dan is dit de tijd om je te openen voor een oplossing……. Verwelkom het.

Je kunt in stilte de duisternis verwelkomen. Je kunt je bewust worden van de levensenergie onder de donkere, koude aarde. Verbinding voelend met de zaden die daar slapen, kracht verzamelen en voeding opslaan voor hun komende verschijning op aarde. Voel verbinding met de zaden van jouw talenten en aspiraties die zich klaarmaken om te gaan groeien en te bloeien in goede gezondheid en uitstraling. In de veilige , voedzame donkere grond ligt nieuw gezond leven te wachten om te verschijnen.

Dit is een vuurceremonie dat mogelijkheden en openingen schept voor transformatie. Het vuur wordt gevoed en vriendelijk gestemd met lavendelolie en olijfolie. Het vuur helpt je je oude pijn los te laten. Het helpt je te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten. Door gebruik te maken van een brandbaar voorwerp, in dit geval een groene tak en een stokje richt je je aandacht als een actieve meditatie. In de Andes worden alle gebeden met de adem geactiveerd( leven ingeblazen). Om beurten naderen we het vuur. Het maakt niet uit vanuit welke windrichting je naar het vuur komt. Je blaast je intenties in het stokje en de tak om deze als offergave aan het Vuur te geven. Het vuur zal onmiddellijk antwoord geven en alles wat er dan gebeurt wordt met aandacht gevolgd. Het vuur kan gaan zingen, kan gaan oplichten, kan opzij gaan, kan omvallen, kan gaan roken, kan uitgaan, kan heter worden, etc. Dat wat er gebeurt , is precies het juiste. We geven er geen oordeel aan.

We lezen gewoon wat het vuur zegt. Je intensiveert je verbinding met dit verbrandingsproces door je handen door de rook te halen en de warmte naar je onderbuik, je hart en je voorhoofd te brengen. Zo laat je al je cellen zich informeren. Neem de tijd hiervoor. Er zal altijd iemand achter je staan die ook naar voren is gestapt met de intentie jou de tijd en ruimte te geven die je nodig hebt om dicht bij het vuur te zijn. Heb je een medicijnbundel, mesa of andere krachtvoorwerpen die belangrijk voor je zijn in dit proces dan neem je die mee om ook in het vuur te reinigen. Er zal ook een Pachamama stok rondgaan, een stok voor Moeder Aarde. Hierin blaast elke deelnemer zijn gebeden voor Moeder Aarde, dat kan zijn een gebed voor je gezin, voor je familie,voor een gemeenschap waarin je actief bent, of juist om jouw verbinding met Moeder Aarde te versterken,etc. Het is fijn om tijdens het vuur samen te zingen; dit helpt om een eenheid en een grondtoon te creëren zodat iedere deelnemer actief aanwezig is en elkaar ondersteunt. Het is een aanmoedigende ervaring te voelen hoe de rest van de groep om je heen aan het zingen is als je zelf in stilte bij het vuur bent.

Nitche Tai Tai, N-U-Y Oro nika
Oro Nika
Hey Hey……Hey hey….
OOO ai.

In de volgende zinnen wordt de essentie weergegeven;

O grote Moeder, Moeder van het water
O Grootvader Vuur, Kracht van Transformatie
Wij roepen u aan, water van onze geboorte
Water van het Leven
Moge het alchemistisch proces van transformatie zich in ons
voltrekken en ons reinigen.

Hierop volgt een periode van twee weken waarin “ situaties van mogelijkheden “ verschijnen. Deze situaties zorgen voor de mogelijkheid om jouw intentie te vertalen naar heling in de alledaagse werkelijkheid. Je wordt geadviseerd om de vuurceremonie te zien als opening voor helende mogelijkheden, een opening voor het veranderen van bepaalde gewoonten en patronen. Zie het niet als een onmiddellijke magische verandering, Herken deze “ openingen” en gebruik ze om dingen en situaties eens anders te laten gebeuren. Laat het universum zorg dragen voor de details.

“Het Inka pad is een pad van vuur. Werken met vuur is essentieel. Elk vuur is elke keer weer anders. Vol verwondering observeer ik elk nieuw vuur. De manier waarop het brandt. De manier waarop het vrijwel onmiddellijk antwoord geeft op vragen die we hebben. Het weerspiegelt onmiddellijk de kracht van onze intenties en gebeden. Ik heb gezien hoe het vuur opzij ging wanneer een deelnemer angstig was voor vuur. Hoe het vuur niet wilde ontbranden als de deelnemers niet helder voor ogen hadden wat ze precies wilden. Hoe bij hevige twijfel het vuur halverwege uitging. Hoe het krachtig oplaaide bij intenties vol passie en overgave. Geen twee vuren zijn hetzelfde. Na een ceremonie voelt alles schoon en helder als of er flink is opgeruimd.