Inhoud inwijdingen

Reiki 1e graad

Reiki zit al in jou, wij moeten alleen je spaarvlammetje wat hoger zetten, dit is de
1e graad van Reiki. Dit gaat middels 4 inwijdingen, zodat kosmische energie door je heen gaat werken en stromen op een nieuwe frequentie. Een inwijding is een ceremonie die alleen kan worden uitgevoerd door een Reik-Master. Tijdens deze ceremonie worden je energie kanalen geopend, zodat de energie vanuit de kosmos weer bewust door je heen kan stromen.

Wat er precies gebeurt is niet helemaal duidelijk, sommige zien prachtige kleuren of
gidsen/engelen en anderen zien weinig tot zelfs niets, maar ervaren weer een diep
moment van stilte of rust en vrede. Een inwijding is een speciaal moment voor jezelf, en ieder beleeft het op zijn eigen manier. De inwijding/initiaties worden in enkele seconden voltrokken via het bewustzijn en werken op het fysieke en geestelijk lichaam.

Reiki 2e graad

Reiki II is voor een ieder die kiest voor een sterkere en diepere binding met het Usui Reiki systeem. De 2e graad heeft een aantal uitbreidingen ten opzichte van de 1e graad. Je kunt met de 2e graad op afstand behandelen en heel direct werken aan bijvoorbeeld je eigen blokkades, angsten en onzekerheden. Het contact met de Reiki stroom wordt met de 2e graad veel intensiever en je wordt dan ook aanzienlijk krachtiger. Dit kan lichamelijk ook duidelijk voelbaar zijn. Verder werkt de 2e graad op mentaal gebied zeer sterk.

Dit is ook de reden dat bijvoorbeeld;
angsten, frustraties, pijnen uit het verleden, trauma’s en verdriet
zeer snel en relatief snel aan te pakken zijn.

De 2e graad is een mooie, diepe vorm om de kracht van Reiki te ervaren in jezelf. De 2e graad geeft meer inzicht in jezelf. Eén van de dingen die Reiki doet, is dat het je op een mooie, zachte en indringende manier in contact brengt met jezelf. Je echte zelf. Of om het anders te omschrijven “je hogere zelf”.

Reiki 3e graad – Master

Reiki III is een uitbreiding op je tweede graad Reiki en geeft je straks de mogelijkheid om als Reiki Master anderen inwijdingen te geven.

Na Reiki I ben je meer en meer met je intuïtie gaan werken tijdens een behandeling waardoor jij je eigen hand posities opbouwt. Bij Reiki II kreeg je 3 symbolen die je leerde gebruiken om mee te werken, zowel tijdens een behandeling, als bij een behandeling op afstand.

Met Reiki III wordt er een 4e symbool toegevoegd het Master symbool en mag jij jezelf na de inwijding Reiki Master noemen en anderen gaan inwijden in de Usui Reiki.

Sommigen zien de derde graad als de completering van hun Reiki opleiding. In werkelijkheid is er niets te completeren, niets te bereiken, en het geeft je niets dat je niet reeds had. Het is geen eind, maar een nieuw begin. Het is een terugkeer naar de eenvoud die we hadden toen we Reiki I leerden en geen symbolen hadden maar slechts de energie. Het is de grootste gift in staat te zijn Reiki met anderen te delen en het is iets heel plezierigs afstemmingen te doen en er in te delen.

Het symbool van de derde graad in Reiki is de Dai Ko Mio,
dat “immens stralend licht” betekent. Het doel van de derde graad Reiki is
leren altijd
in het licht te leven, het licht te “zijn”.

© 2006 – 2020 Spiritueel Centrum “De Bron van Licht” V.o.f.