Inhoud inwijdingen

Kundalini Reiki 1

Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra’s verwijderd, behalve in het basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen de basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het ‘wakker maken’ van de Kundalini tijdens de Kundalini Reiki 2 inwijding. Het hartchakra wordt vergroot en de energiebanen van de handen naar het kruinchakra worden geopend, zodat de Reiki energie vrijer kan stromen.

Bij de eerste graad word de Kundalini Energie in ons lichaam voorzichtig ontwaakt. Deze energie noemen we ook Het Kundalini vuur. Het is een krachtige energie. Je zult het vaak ook merken want er vindt eerst een reiniging plaats in het energiesysteem van de ontvanger. De chakra’s worden gereinigd van blokkades, de hoofdenergiekanaal van stuit naar kruin wordt gereinigd en voorbereid op de energie die in level 2 wordt ontwaakt, de energiekanalen naar de handen en kruin worden geopend, de hartchakra en derde oogchakra worden vergroot en geopend. De reiniging kan best als krachtig worden ervaren, vooral als er nog genoeg blokkades aanwezig zijn.

Ook al werk je met andere energiesystemen zoals Shamballa, je zult merken dat de energie kanalen vergroot worden van zowel je kruin als handen en je zult meer energie in je hart kunnen toelaten en tevens zal je merken dat je derde oogchakra zich beter ontwikkelt waardoor helderziendheid, veel makkelijker gaat.

Kundalini Reiki 2

Tijdens de 2e inwijding worden de Reiki-kanalen verder geopend. Het Kundalini Vuur wordt ‘aangestoken’/geactiveerd, waarbij de hoofdenergiebaan voorzichtig wordt geopend. De Kundalini energie bereikt de zonnevlecht ter voorbereiding van het volledige opstijgen van de Kundalini tijdens de inwijding in Kundalini Reiki 3. Tevens gaat het 3e oog- of voorhoofd-chakra verder open.

Verder leer je een speciale korte meditatie. Als je deze meditatie toepast, dan verhoog je voor korte tijd de kracht van de Kundalini Reiki energie. Op deze manier worden alle chakra’s en het hele energiesysteem gereinigd.

Probeer zowel voor als na de inwijding de ruimte van ongeveer 40 centimeter boven je hoofd te bevoelen, om zo verschil tussen het inactieve (voor) en actieve (na) Kundalini Vuur te voelen en te ervaren.

Kundalini Reiki 3

Bij de derde inwijding worden de voorgaande inwijdingen krachtiger en de keelchakra, zonnevlecht, hart en wortelchakra worden geopend. Het Kundalini vuur wordt krachtiger en stijgt omhoog om bij de kruinchakra het lichaam te verlaten.

Tijdens de afstemming op de energie van Kundalini Reiki 3, ontvang je een aantal extra inwijdingen. Door deze vormen te gebruiken tijdens zelfbehandelingen, krijg je de kans verschillende delen van jezelf en je verleden te healen. Het is belangrijk dat je eerst alle vormen gebruikt voor zelfbehandeling voordat je ze gebruikt om iemand anders te healen.

© 2006 – 2020 Spiritueel Centrum “De Bron van Licht” V.o.f.