De Poorten en Sleutels van de Ziel

Inhoud cursus De Poorten en Sleutels van de Ziel

Les 1;  Je eigen werkelijkheid
Je eigen werkelijkheid zorgt voor je en zal situaties creëren die jij nodig hebt om te groeien. Distantieer je niet van je eigen gevoelens en belevingen want zij zijn de Goddelijke Sleutels naar de vrijheid. Leer ze ten gunste van jezelf te gebruiken en probeer datgene wat je tegenkomt niet te bevechten. Het komt op je pad om je te helpen

 Les 2; Wat is het verschil tussen emoties en gevoelens (1)
Emoties zijn energieën die zich heel sterk manifesteren in het fysieke lichaam. Emoties zijn reacties op dingen die je eigenlijk niet begrijpt! Energetisch treedt er een soort van explosie op, een soort van ontlading. Emoties hebben een duidelijke aanleiding, een ‘trigger’ in de buitenwereld, die je ertoe brengt emotioneel te worden.

Les 3; Wat is het verschil tussen emoties en gevoelens? (2)
Gevoelens zijn van een andere aard en worden ook op een heel andere manier waargenomen. Gevoelens zijn veel stiller, zachter, van aard dan emoties. Het zijn de fluisteringen van je ziel, die jou bereiken via zachte aanmoedigingen, een innerlijk weten, of een plotseling intuïtief handelen dat later van wijsheid blijkt te getuigen! Gevoelens brengen je juist dieper in je centrum.

Les 4; Poort van gevoelens
Als je naar jouw gevoelens kijkt en ontdekt waar deze vandaan komen (jeugd, gevoelens van anderen, hij/zij doet mij dat aan enz.), besef je dat het wel in jou leeft maar gevoelsmatig niet met jouw resoneert. Dat betekent dat de poort dicht zit, zeker als het de woede, machteloosheid of het verdriet van een ander is. Er zit als het ware een sluier voor en dan is het de vraag…durf jij deze poort te openen?

Les 5; Levensopdracht
Iedere Ziel ontvangt voordat het aan de reis naar aarde begint, een voor hem/haar Goddelijk plan, zodat de ware bestemming en het doel kan worden verwezenlijkt. In dit Goddelijk plan staan o.a. aardse opdrachten en ontmoetingen die er voor kunnen zorgen dat jij je ware bestemming zult bereiken.

Les 6; Excursie naar … (vindt overdag plaats op een zaterdag)
Dit kan zijn een krachtplaats, kracht tuin of andere energetische plek waar het de bedoeling is dat je de verschillende energieën gaat ervaren in je zelf.

Les 7; De sleutels
In de vorige lessen zijn we door verschillende poorten van bewustzijn gegaan. Voor je liggen de sleutels tot …op een dieper niveau. Het heeft te maken met levenshouding. Die basisvoorwaarden voor een gelukkig leven zijn.

Les 8; De Ziel
Hoe meer jij naar je zelf leert luisteren (innerlijke stem) hoe meer jouw Ziel communiceert met jou en dat dit Goddelijk bewustzijn is, het samensmelten met delen van jezelf. Het leven in ons wordt gevoed door de Goddelijke bron en dit licht straalt door ieder mens. Hoe bewuster de mens, hoe meer hij/zij aan licht kan ontvangen en terug geven. Dit alles voedt je Ziel.

Les 9; Het Hoger Zelf
Je openstellen voor je Hogere Zelf…Als je je kunt openstellen voor je Hogere Zelf, dan ben je ook afgestemd op Al-wat-is. Maar de meeste mensen hebben daar nog veel moeite mee, om zich zomaar aan alles – aan de bron, zeg maar – over te geven. Daarom is het gemakkelijker om met je gidsen contact te maken. Let wel, ze zijn wel bij jou, maar ze zijn niet jouw. Ze zijn een eigen persoonlijkheid.

Les 10; Excursie naar … (vindt overdag plaats op een zaterdag)
Dit kan zijn een krachtplaats, kracht tuin of andere energetische plek waar het de bedoeling is dat je de verschillende energieën gaat ervaren op dit moment.

Les 11; Bewustwording
We zijn aan het einde gekomen aan een cyclus van drie cursussen waarin jij een reis hebt gemaakt in en door jezelf. Een reis met de Engelen die jou allerlei handvaten gaven voor op je levenspad. Vervolgens ging je op zoek naar jouw Ziel om te leren communiceren met dit deel in jezelf. Nu heb jij ook de Poorten en Sleutels van de Ziel ontvangen en contact kunnen maken met je Hogere Zelf.  In en op de krachtplaatsen heb je tijdens de groepsmeditatie je Ziel en Hoger Zelf in je hart gevraagd samen te komen. Over al deze ervaringen maak je een liefdevol verslag voor je zelf.

Nog eenmaal bij elkaar tijdens een gezellig etentje, uitreiking certificaat

Inschrijven en kosten
De cursus wordt één maal per maand  gegeven en de kosten zijn;
€ 550,= of € 50,= per les. Bij tussentijds stoppen is men verplicht het restant
van het cursusgeld in ene te voldoen.

Aanmelden kunt u doen:
telefonisch; 0181639497
of
e-mail naar; info@debronvanlicht.nl

© 2006 – 2018 Spiritueel Centrum “De Bron van Licht” .